Warm bad en luie donder (Guntur=donder), welkom in Cipanas

Eczeem is weg, volledig hersteld zal ik maar zeggen en dat na twee dagen in de zwaveldampwaterinstallatie in onze hotelkamer. Helaas zal ik hier minimaal 4 x per jaar moeten doorbrengen om het op peil te houden.  Lijkt mij wel leuk overigens, gelukkig heeft Baukje af en toe ook een beetje eczeem en dan kunnen we lekker samen. 
Verder zijn we op een soort Grieks eiland beland, we hoeven gelukkig niet te zonnebaden en verder is er niets te doen, heerlijk. We leven hier in 1920: een beetje wandelen, veel baden, lezen en converseren over het leven en dat soort onzin, heerlijk! We hebben onze mooie geschiedenisboeken mee, 1 x analoog, Baukje leest 'Leven en Lot' van Vasili Grossman (prachtboek, aanbevolen) en ik slinger digitaal op de e-bookreader heen en weer tussen de biografie van Soekarno van Lambert Giebels (Nederlandse visie op de Indonesische kant) en 'Grijs verleden' van Chris van der Heyden  (hoe de dappere Nederlanders de 2e wereldoorlog doorkwamen).

Het klettert hier van de regen en het is ongeveer 20 graden buiten (we zitten in de bergen aan de voet van een vulkaan waar we vrijdag heengaan). Morgen naar onze stoomhut en hier vast een foto van onze kampong. Vrede zij met u en laat u intussen geen oor aannaaien en vergeet niet de planten water te geven, het wordt bij u namelijk warmer dan bij ons.

Cipanas

Reacties

Populaire posts van deze blog

Garut

Bogor 2

Panorama